La llum

L’ombra, per si sola, és un terme abstracte que els infants fan seu quan poden relacionar la paraula amb l’efecte, que es veu a la paret. El procés experimental permet no només identificar el fenomen sinó establir algunes deduccions. Per aconseguir-ho cal crear un hàbit d’observació, conèixer el món que ens envolta, familiaritzar-se amb el propi cos i identificar els canvis. Per a tot això hem de tenir en compte que els infants han de perdre la por a la foscor, han de conèixer les característiques de l’ombra i hi ha d’haver un treball previ corporal. Amb l’experimentació aprenen també a engrandir els gestos i a controlar les conseqüències dels seus moviments i tot això és un estímul a l’expressió corporal. Per als menuts, la foscor i l’ombra participen l’una de l’altra d’una manera molt més intensa del que podem considerar nosaltres els adults. El joc d’ombres a l’escola bressol pot afavorir experiències estructurals capaces d’ajudar l’infant a fugir del seu punt de vista, es a dir, d’objectivar. Per això, a l’escola bressol es cerquen jocs en els quals el nen/a, a més de ser “silueta”, com en les ombres corpòries, pugui també alguna vegada esdevenir “pantalla” o, també, “llum”. I ja que els infants tenen tendència a jugar amb la seva ombra i hi ha moltes probabilitats que les propostes que els puguem fer siguin acceptades amb naturalitat.

Hi ha diferents activitats relacionades amb la llum que treballem durant l’any. El conte màgic, les ombres, i la taula de llum.

La llum que amaga o ensenya uns i altres detalls. Gràcies a la llum canvien les gammes dels colors. La taula de llum, les ombres xinesques, els lots, la foscor, dibuixar a la taula de llum, la llum amb sorra…

Visita a l’escola Pistoia

Escola bressol a Cardedeu

Escola bressol Petits Artistes

Tancada definitivament.

L'Escola Bressol Petits Artistes ha tancat les seves portes el dia 1 de Setembre de 2022 i no tornarà a obrir.

Volem agraïr a tothom que ens ha fet confiança i s'ha interessat en el nostre projecte al llarg de tots aquests anys.